Kategorie
kto Test I. on 20 Jan 2023 :
kto Agnieszka P. on 24 Feb 2021 :
kto Iwona M. on 21 Feb 2021 :
Czerwone pesto z suszonych pomidorów składa się ze wspaniałych smaków, które ożywią każdy posiłek. Produkowane są w rejonie Genovese we Włoszech z użyciem tylko najlepszych surowców. Jamie poleca to pesto jako dodatek do makaronów, sałatek, mięsa, ryb, ziemniaków, a także jako dipy do przekąsek.
Zielone pesto stworzone z bazylii, pokruszonych orzeszków pinii i prawdziwego włoskiego sera. Dodatek oliwy z oliwek nadaje idealne wykończenie konsystencji. Zielone pesto idealni komponuje się z ziemniakami albo ze świeżo ugotowanym makaronem.
Czerwone pesto chilli z czosnkiem składa się ze wspaniałych smaków, które ożywią każdy posiłek swoją pikantnością. Produkowane są w rejonie Genovese we Włoszech z użyciem tylko najlepszych składników, m.in. bazylii rosnącej w tym rejonie.
Produkt pesto z orzechami włoskimi i papryką został nagrodzony w 2010 złotą gwiazdką w kategorii "Great Taste Award". Jamie Oliver stworzył recepturę pesto opartą na włoskich składnikach. Dodatek papryki i orzechów włoskich do pesto nadaje ekstra słodki, chrupki smak.
Pesto stanowi idealny dodatek do wielu potraw. Kiedyś określany mianem zielonego sosu, dziś ma wiele odmian różniących się od siebie nie tylko kolorem, ale również smakiem. Wyjątkowy aromat oraz walory smakowe zależne są od połączenia wyselekcjonowanych ziół i przypraw, które będą harmonizować nie tylko ze sobą, ale również z daniami, z którymi zostaną skomponowane. W sklepie internetowym Amus znaleźć można szeroki wybór produktów o najwyższej jakości, których składniki pochodzą z najlepszych upraw, a ich połączenie gwarantuję szeroki wachlarz doznań smakowych.
Rodzaj wybranego pesto będzie określał charakter dania, dlatego warto eksperymentować i szukać swoich smaków. Podstawowe trzy kolory sosu dają ogrom możliwości kulinarnych. Na stronie sklepu Amus dostępne jest pesto czerwone z chili i czosnkiem o charakterystycznej nucie pikantności, a także nieco łagodniejsze – z suszonych pomidorów. Ponadto tradycyjne, zielone pesto z bazylii doskonałe w połączeniu z tagiatelle czy gnochi, a także pesto paprykowe – zawierające ser Ricotta o smaku słodkim i ostrym jednocześnie. Mnóstwo wrażeń dla podniebienia gwarantuje również pesto z aromatyczną kolendrą i orzechami nerkowca oraz wyśmienite i intensywne w smaku pesto z orzechami włoskimi i papryką. Pesto łączone jest nie tylko z makaronami, ale również z daniami mięsnymi, sałatkami lub kanapkami.
Kategorie