

Julsockerkakor (Szwedzkie świąteczne ciasteczka)
-
- Przygotowanie
- Minutes
-
- Czas gotowania
- Minutes
-
- Wydajność
- 88 ciastek
- Trudność Początkujący
Ocena przepisu
- (5 /5)
- 1 rating
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 16 łyżek masła
- 400 gram cukru (można więcej jak wolisz)
- 2 jajka
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii Madagascar Bourbon
- 470 gram mąki uniwersalnej
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 60 ml śmietany
- 1 białko jajka lekko ubite
Instrukcje
- Nagrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
- Roztopić masło i mieszając stopniowo dodawać dodawać do niego 200 gram cukru.
- Dodać w jajka i mieszać aż do powstania lekkiej i puszystej masy.
- Dodać 200 g cukru, ekstrakt waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut.
- Rozwałkować dość cienko na lekko oprószonej desce i pociąć na kawałki o średnicy 8 cm.
- Posmaruj białkiem ciasteczka i posyp cukrem (lub udekoruj innymi kolorowymi dekoracjami).
- Piecz około 8 minut. Wyjmij do ostudzenia.
- Ciasteczka mogą być udekorowane po upieczniu.
Oceń ten przepis
1 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy