

Grillowany łosoś z pomarańczą i salsą
-
- Przygotowanie
- Minutes
-
- Czas gotowania
- Minutes
Ocena przepisu
- (0 /5)
- 0 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Nielsen-Massey
- 450 g filetu z łososia z skórą
- 3-1 centymetrowe kawałki świeżego ananasa
- 1 papryczka jalapeño pozbawiona pestek
- 1/2 średniej czerwonej papryki
- 2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka Nielsen-Massey Orange Blossom Water
- 1/4 łyżeczki zmielonego kminku
- 1/8 łyżeczki soli
Instrukcje
- Rozgrzej grill do średnio wysokiej temperatury, około 200 stopni C na kratce gazowej.
- Wymieszaj oliwę z oliwek z ekstraktem z wanilii. Odlej jedna łyżkę oliwy do miski(na później). Posmaruj paprykę, ananasa i łososia z obu stron.
- Grilluje ananasa i paprykę po 3 minuty na każdej stronie, a następnie ściągnij z ognia.
- Oczyść i lekko nasmaruj oliwą ruszt grilla. Połóż rybę skóra na ruszt i smaż przez 4 minuty następnie obróć ją o 45° i smaż przez kolejne 4 minuty albo do momentu aż ryba będzie średnio wysmażona.
- Zdejmij rybę z grilla połóż na talerzu i przykryj pokrywka od garnka i odstaw na 5 minut.
- Tymczasem posiekaj ananasa i dodaj do miski, w której postawiłeś 1 łyżkę oleju waniliowego. Zdejmij jak najwięcej skóry z papryki, posiekaj i dodaj do ananasa. Wymieszaj cebulę z ekstraktem Nielsen-Massey Orange Blossom Water solą i kminkiem.
- Pokrój łososia na 4 porcje i podawaj z gotową salsą.
Oceń ten przepis
0 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy