

Makaron z czosnkiem, oliwą z oliwek i octem balsamicznym
Ocena przepisu
- (0 /5)
- 0 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 160g Jamie Oliver makaron Penne lub Fusilli
- Sól morska Jamie Oliver i świeżo zmielony Czarny Pieprz Jamie Oliver
- 1 x 400g słoik sosu Jamie Oliver Pomidor, Czosnek i Oliwki
- 1 łyżka octu balsamicznego z Modeny
- 10g masła
- ½ pęczka świeżej bazylii
- Jamie Oliver oliwa z oliwek
- 10g parmezan lub ser pecorino
Instrukcje
- W dużym garnku doprowadź osoloną wodę do wrzenia, dodaj makaron i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W dużej, szerokiej patelni podgrzej na średnim ogniu sos Jamie Oliver. Doprowadzić do wrzenia, a następnie przesuń sos na bok patelni.
- Umieść z powrotem na ogniu i dodaj ocet balsamiczny i masło na pustej stronie patelni
- Trzymając oba sosy oddzielnie, rozpuścić masło z octem balsamicznym, a następnie zdejmij z ognia.
- Gdy makaron jest ugotowany al dente odcedź go i pozostaw trochę wody z gotowania. Wrzuć makaron do patelni z sosami i dodaj porwane listki bazylii.
- Przypraw do smaku solą i pieprzem następnie delikatnie wymieszaj sosy i makaron dodając wodę z gotowania jeśli trzeba rozluźnić sos.
- Pokrop oliwą z oliwek, posyp tartym Parmezanem lub Pecorino i danie jest gotowe.
- Gotowe w : 40 Minutes
- Danie :Danie główne
Oceń ten przepis
0 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy