

Pesto z kurczakiem i sałatą
- Trudność Umiarkowany
Ocena przepisu
- (0 /5)
- 0 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 1,5 kilograma piersi z kurczaka
- Oliwa z oliwek Jamie Olivier
- sól morska i świeżo zmielony pieprz
- 2 cytryny
- Kilka gałązek świeżego tymianku
- 2 sałaty rzymskie
- 75g rokietty
- 75g rukwi wodnej
- PESTO Z KOLENDRĄ I ORZECHAMI NERKOWCA 190G JAMIE OLIVER
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza i umieść tackę do pieczenia na środkowej półce, aby się rozgrzała.
- Skrop kurczaka oliwą i obficie posyp solą i pieprzem.
- Przekrój cytrynę na pół i wyciśnij(obie połówki) sok do miseczki. Wsadź tam też cytryny i gałązki tymianku
- Rozetrzyj Olej i przyprawy na całej powierzchni kurczaka., A następnie umieć go na gorącej tacy w piekarniku.
- Obniż temperaturę do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 1 godziny i 40 minut.
- W tym czasie przekrój druga cytrynę na pół i wyciśnij ją od słoika po dżemie. Dodaj trochę oliwy z oliwek i szczyptę soli i pieprzu. Zamknij słoik i wszystko dokładnie wstrząśnij.
- Pokrój sałaty w podłużne paski i przełóż do miski.
- Dodaj łyżkę pesto, sos z słoika po dżemie i sok który się wytopił podczas pieczenia kurczaka. Wymieszaj wszystko.
- Pokrój mięso w cienkie podłużne paski i ułóż na wierzch na sałatę.
- Udekoruj z wierzchu używając pesto
Oceń ten przepis
0 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy