

Grillowana Papryka w czosnku i occie balsamicznym
Ocena przepisu
- (1.4 /5)
- 64 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 6 czerwonych papryk
- Jamie Olivier Ocet balsamiczny
- Jamie Olivier Virgin Oliwa
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka małych kaparów
- 1/2 pęczka świeżego oregano
Instrukcje
- Rozgrzej grill i bezpośrednio na ogniu umieść paprykę na małej tacce do pieczenia. Smaż do momentu kiedy się pojawią bąble i delikatnie zwęgli.
- Następnie przenieś paprykę do miski i przykryj dokładnie folią. Odstaw na 30 minut do wychłodzenia
- Wyjmij jedną paprykę. Obierz ją ze skórki i pozbądź się nasion. Umieść ją w nowej czystej misce. Powtórz tą czynność z kolejnymi.
- Sok który został w pierwszej przelej przez sitko do papryki.
- Dodaj do drugiej miski odrobinę octu balsamicznego i oliwy z oliwek i drobno posiekanego czosnku. Przypraw delikatnie solą i świeżo zmielonym pieprzem i wszystko delikatnie wymieszaj.
- Wyłóż wszytko na talerz i posyp całość małą ilością czosnku, kaparów i oregano.


Oceń ten przepis
64 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy