Gotowe pesto do makaronów – czy warto się skusić?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Makarony to jedne z najprostszych oraz najtańszych składników dań, które sprawiają, że nasze potrawy stają się smaczniejsze. Ich wyjątkową siłę odkryli przede wszystkim Włosi, którzy lubują się w tego typu daniach, a makaron stanowi swoisty symbol tamtejszej kuchni oraz stylu bycia. W Polsce makarony również są popularne, z dnia na dzień zyskują coraz to nowych towarzyszy, dzięki czemu nasza kuchnia staje się bardziej różnorodna i nietypowa. Makarony to jednak nie tylko idealna potrawa na gorące dni, ale także szybka przekąska, choćby w pracy. Właściwie wystarczy ugotować odpowiedni rodzaj i dodać do niego właściwe pesto. Z jakich warto korzystać?

Pesto Cherry & Ricotta

Wyjątkowe i niespotykane pesto sygnowane nazwiskiem znanego brytyjskiego kucharza Jamiego Olivera. Połączenie zmiksowanych pomidorków Cherry z prawdziwie włoskim serem Ricotta oraz orzechami nerkowca to niezwykła podróż w nieznane. To wyśmienity dodatek do pizzy czy makaronów właśnie, znakomicie komponujący się z różnymi dodatkami za pomocą słodyczy pomidorków czy charakterystycznego posmaku Ricotty. Tak pyszna, że nie może czekać!

 

 

Pesto z Chili i czosnkiem

PESTO CZERWONE Z CHILLI I CZOSNKIEMIdealnie czerwone, wyjątkowo aromatyczne i przepyszne pesto z papryczek chili z dodatkiem czosnku – klasyczne Genovese w nieklasycznej formie prosto od Jamiego Olivera. Idealna konsystencja, wyśmienicie ubarwi każdą potrawę, zwłaszcza makaron, który stanie się smaczny i zaskakująco lekki. Jest idealne także do sałatek, ryb czy dań mięsnych. Przygotowane tylko z najlepszych składników. To świeżość, którą pokochasz. Zawsze na wyciągnięcie ręki!

 

 

Pesto z suszonych pomidorów

PESTO CZERWONE Z SUSZONYCH POMIDORÓWKlasyczne, najlepiej znane i najczęściej używane w kuchni pesto z regionu Genovese powstaje z wysokiej jakości pomidorów suszonych w słońcu pod italskim niebem. Doskonała pozycja ze spiżarni Jamiego Olivera. Klasyczny, lekko kwaskowaty smak pomidorów podane w orzeźwiającej formie. Doskonałe do makaronów, ale nie tylko! Świetnie sprawdzi się w towarzystwie mięs, ryb oraz w sałatkach. Pesto z bazylią to także perfekcyjny pomysł na dipy do przekąsek podczas popołudniowego cocktail party.

 

 

Pesto z papryką i ricotta

PESTO PAPRYKA & RICOTTA Niezwykłe połączenie, które na pierwszy rzut oka nie zaskakuje tak bardzo, jak wówczas, gdy tylko pierwsze jego fragmenty napotkają nasze kubki smakowe. Spragnione wysokich doznań kubki otrzymają to, na co zasługują. Idealnie połączone ze sobą papryka oraz ser Ricotta tworzą parę niepowtarzalną, które dają wyjątkowe doznania smakowe. To kremowa alternatywa dla ziołowych pesto. Nuta chili, przyjemny, serowy posmak i makaron – czy można chcieć czegoś więcej? Pesto doskonale smakuje także w daniach z grilla, psuje do ryb czy sałatek. Polecane przez Jamiego Olivera. Spróbuj sam!

 

 

Pesto z papryką i serem pecorino

PESTO PAPRYKA & SER PECORINOAksamitny włoski ser oraz żółta papryka. Intensywny kolor i doskonała konsystencja. Oto krótka charakterystyka pesto sygnowanego nazwiskiem znanego brytyjskiego kucharza Jamiego Olivera. Wypróbuj je do makaronów i poczuj śródziemnomorski klimat w Twoim domu. Wybitne pesto o lekko orzechowym smaku, z nutą papryki oraz dopełniającym smak serem to włoski przepis na udane danie. Dodaj je do mięs z grilla, sałatek oraz ryb. Przepyszny dodatek do codziennych dań teraz na wyciągnięcie ręki, prosto z lodówki.

 

 

Pesto z kolendrą i orzechem nerkowcem

PESTO Z KOLENDRĄ I ORZECHAMI NERKOWCAKolejny przysmak, który zachwyci Cię nie tylko smakiem, ale także wyglądem. To pesto stworzono z naturalnych, świeżych składników, które teraz, zamknięte w małym słoiczku, czekają aż będziesz miał okazję ich skosztować. Dodawaj do makaronów, sosów, sałatek, ryb czy grillowanych mięs. Znakomite do smażonego makaronu. Wyjątkowy, lekko orzechowy posmak kolendry miesza się tu bowiem z orzechami nerkowca, tworząc kompozycję, której nie zapomnisz. Produkt polecany przez Jamiego Olivera już dziś może znaleźć się na Twoim stole.

 

 

Pesto z orzechem włoskim i papryką

PESTO Z ORZECHAMI WŁOSKIMI I PAPRYKĄKolejne połączenie to laureat prestiżowej kulinarnej nagrody. Brytyjska sława kuchni – Jamie Oliver – skomponował bowiem idealne pesto w oparciu o składniki prosto z Włoch. Do jego produkcji wykorzystuje się więc tylko świeże produkty, które są w doskonałych proporcjach mieszane, aby uzyskać to, na czym Oliverowi zależało – delicję. Lekkie i puszyste, doskonałe do makaronów, ale także różnego rodzaju mięs czy ryb. Papryka słodka jest uzupełniana przez włoskie orzechy, tworząc smaczną i ciekawą w konsystencji pastę.

 

 

Zielone pesto z bazylią

ZIELONE PESTO Z BAZYLIIKrólowa jest tylko jedna. Pesto z bazylii to zielona przyjemność jedzenia makaronów w stylu iście włoskim. To wyjątkowy smak bazylii znajduje się tu na pierwszym planie. Zaraz za nim znajdują się pokruszone orzeszki Pini oraz prawdziwie włoski ser. Wyjątkowe i niepowtarzalne połączanie, które wzbogaci smak wielu potraw czy kanapek. Doskonałe do wołowiny! Produkt z naturalnych składników, stworzony według przepisu Jamiego Olivera.

 

 

 

Makaronowe (i nie tylko) pesto to prawdziwy rarytas i uczta dla zmysłów. Dlatego warto sięgnąć po produkty świeże, naturalne i w dodatku polecane przez wybitnego specjalistę – Jamiego Olivera. Dzięki temu Twoje potrawy zachwycą każdego. Spróbuj już dziś któregoś z nieziemskich smaków!

Jamie Oliver

Udostępnij ten post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on print
Brak komentarzy

Dodaj komentarz