
Babeczki black forest GÂTEAU
-
- Przygotowanie
- Minutes
-
- Czas gotowania
- Minutes
- Trudność Łatwy
Ocena przepisu
- (1.2 /5)
- 583 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 130 gram samo rosnącej mąki
- 130 gram cukru
- 130 gram niesolonego masła lub margazyny
- 2 duże jaja
- 50 gram black forest GÂTEAU lub innej czekolady na gorąco
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- Masa wierzchnia babeczek:
- 160 gram masła
- 200 gram cukru pudru
- 3 łyżki black forest GÂTEAU lub innej czekolady na gorąco
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.
- Wymieszaj masło i cukier na kremową konsystencję mikserem lub elektronicznym mieszaczem.
- Stopniowo dodaj jajka.( Jeżeli zaczną się ubijać dodaj trochę mąki)
- Dodaj 50 gram gorącej czekolady i ekstraktu waniliowego i mieszaj przez koleją chwilę.
- Przesiej mąkę do powstałej mieszaniny za pomocą sitka. I wymieszaj wszytko dużą metalową łyżką.
- Kiedy masa będzie już odpowiednio wymieszana(bez grudek) przełożyć ją do 12 przygotowanych foremek. (świetnie nadaje się do tego łyżka do lodów wtedy porcje są bardzo równe)
- Piecz przez 15- 20 minut aż w środku będą gotowe. I wyjmij je z piekarnika.
- Kiedy ciastka się studzą przygotuj masę z masła cukru pudru i gorącej czekolady. Zmiksuj w jednej misce masło cukier puder i gorącą czekoladę na czysta masę.
- Kiedy ciastka wystygną pokryj je z wierzchu zrobiona wcześniej masą tworząc "gniazdo" jak na załączonym filmiku(w 54 sekundzie filmu.
- Możesz udekorować ciastka z wierzchu. I smacznego!
Oceń ten przepis
583 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy