

Ciasteczka cytrynowe
-
- Przygotowanie
- Minutes
-
- Czas gotowania
- Minutes
Ocena przepisu
- (1.3 /5)
- 192 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 1/4 szklanki masła, roztopionego i schłodzonego do temperatury pokojowej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka czystego ekstraktu z cytryny Nielsen-Massey
- 1 łyżeczka Nielsen-Massey Madagascar Bourbon Pure Vanilla Extract
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki białego cukru
- 1/2 szklanki mąki uniwersalnej
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 stopni Celsjusza. Posmaruj formy nieprzylepnym sprayem do pieczenia; odłożyć na bok. Przesiać mąkę na pergamin; odłożyć na bok.
- Ubij jaja, ekstrakt z cytryny, wanilię i sól z dużą prędkością w mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do trzepania piany aż do się
- Dodaj cukier, ciągle bijąc; kontynuuj bicie z dużą prędkością, aż mieszanina będzie gęsta i blada, a wstążki będą tworzyć się w misce.
- Zawiń mąkę do mieszanki jaj w 3 dodatkach. Złóż roztopione masło szybko, ale delikatnie w cieście. Niech pałkarz siedzieć przez 5 minut przed podzieleniem równomiernie między wgłębienia w patelnie Madeleine, wypełniając do około 3/4 pełnego.
- Piec 8 do 10 minut lub do momentu, aż ciastka będą złote.
- Odwróć patelnię na stojak z drutu i pozwól madeleinom ostygnąć całkowicie. Madeleine są najbardziej wilgotne w dniu, w którym są pieczone.
- Porcje : 18
Oceń ten przepis
192 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy