

Gulasz wołowy w włoskim stylu
- Trudność Średni
Ocena przepisu
- (0 /5)
- 0 ratings
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 2 czerwone cebule
- 2 marczewki
- 2 gałązki selera
- Jamie Olivier Oliwa z oliwek
- 1 kilogram mięsa wołowego bez kości i skóry
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 gałązka świeżego rozmarynu
- Sos pomidorowy z winem 400 gram JAMIE OLIVER
- Makaron Tagiatelle 500 gram Jamie Olivier
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 170 stopni Celsjusza. Obierz i posiekaj cebulę i marchew, selera obierz i grubo pokrój.
- Umieść dużą żaroodporną patelnie(z pokrywką) na gazie. Dodaj trochę oliwy i jak się nagrzeje dodaj mięso.
- Następnie posyp pieprzem i solą i mieszaj aż się mięso zarumieni.
- Wymieszaj cebulę, marchew i seler w oleju i soku który który się wytrącił ze smażenia mięsa.
- Rozgnieć liście rozmarynu odrzucając łodygę a następnie gotuj na średnim ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie i się zabarwią.
- Do słoika z końcówką sosu dolej wody i wina wymieszaj i dodaj do garnka i doprowadź do wrzenia.
- Gotuj 2 godziny z przykrywką, następnie zdejmij ją i przez kolejne 2 godziny gotuj bez niej.
- Porcje : 6
- Danie :Danie główne
- Recipe Type : Mięso, Wołowina
Oceń ten przepis
0 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy