

Ryba pieczona w foli z fasolką szparagową
Ocena przepisu
- (4.5 /5)
- 1 rating
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 500g zielonej fasolki szparagowej
- 8 łyżek Sosu Pomidorowego z bazylią Jamie Oliver
- 4 x 120g filetu z białej ryby lub łososia
- 3 cytryny
- 4 łyżeczki Pesto Zielonego Jamie Oliver
- Sól morska Jamie Oliver i świeżo mielony Pieprz Czarny Jamie Oliver
- Oliwa z oliwek Jamie Oliver
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 200 ° C
- Obetnij zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzuć do osolonej, wrzącej wody i gotuj około 3-4 minut. Odcedź.
- Z foli aluminiowej urwij około ½ m i złóż na pół, aby stworzyć podwójną warstwę. Umieścić na środku 2 łyżki sosu pomidorowego z bazylią, a na tym ¼ ilości zielonej fasolki.
- Na fasolce połóż filet z ryby, skórą do dołu i skrop lekko oliwą. Wyciśnij na rybę sok z pół cytryny, a następnie lekko przypraw solą i pieprzem. Pociągnij brzegi folii do góry i połącz ze sobą aby utworzyć szczelną paczkę. Powtórz z pozostałymi składnikami, aby stworzyć trzy kolejne paczki, a następnie przenieść na blachę.
- Piecz przez 15 do 18 minut, zależnie od grubości filetów. Wyjmij z piekarnika i odstaw na chwilę, potem ostrożnie rozpakuj.
- Należy sprawdzić, czy ryba jest ugotowane i płatki łatwo rozchodzą się. Na każdy filet nałóż jedną łyżeczkę Pesto a następnie ostrożnie przełóż na talerz. Połóż ćwiartkę cytryny przy każdej porcji.


Oceń ten przepis
1 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy