

Słodko ostre szaszłyki z kurczaka
-
- Przygotowanie
- Minutes
-
- Czas gotowania
- Minutes
- Trudność Łatwy
Ocena przepisu
- (5 /5)
- 1 rating
- Przepis
- Wideo/Zdjęcia
- Recenzja Rozmiar tekstu
Składniki
- 1 łyżka stołowa ekstraktu cytrynowego Nielsen Massey
- 1/2 łyżki stołowej ekstraktu pomarańczowego Nielsey Massey
- 1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
- 0,5 kg piersi z kurczaka pokrojone na 2-3 centymetrowe kawałki
Instrukcje
- Wymieszaj dżem morelowy, ekstrakt z pomarańczy i cytryny, płatki czerwonej papryki i sól.
- Dodać pokrojonego kurczaka do marynaty i marynować w lodówce od 20 minut do 2 godzin.
- Rozgrzej grill.
- Nadziej kurczaka na szpikulce, upewniają się że ściągnąłeś nadmiar marynaty.
- Umieść kurczaka na grillu i smaż po około 5 minut z dwóch stron.
- Jeżeli kurczak już jest gotowy to ściągnij go z szpikulców i serwuj na talerzu. Smacznego!
- Porcje : 4-5
- Danie :Danie główne
- Składnik:Kurczak
Amus Blog Twoja Inspiracja
Super przepisy naszego sklepu Amus
Polub nas na Facebooku

Oceń ten przepis
1 People Rated This Recipe
Średnia ocena
Brak komentarzy